Selecteer een pagina

VOG als werkgever

Supersnel onboarden van medewerkers met de online aanvraag van een VOG als werkgever

N

Onboarden versnellen

Onboarding van mederwerkers kan je enorm versnellen door ze alles zelf te laten regelen, zodat jij minder tijd kwijt bent en dus geld bespaart

N

Onbeperkt aanvragen

Via onze portal of API, kan je direct onbeperkt aanvragen indienen

N

AVG-proof

Wij zijn volledig AVG-proof en verwerken alles met de laatste veiligheidscertificaten

Alles wat je als werkgever moet weten

Hoe kan je een VOG aanvragen als werkgever?

Als werkgever heb je de mogelijkheid om het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag voor je werknemers online te regelen. Jouw werknemer hoeft hiervoor dan niet meer langs de gemeente en daardoor kan je als organisatie tijd en geld besparen.

Om dit in te kunnen zetten is niet veel nodig. De werknemer moet beschikken over DigiD, iDeal, een e-mailadres. Tot slot moet de medewerker ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen (BRP).

Hoe kan je een VOG aanvragen als buitenlandse werkgever?

Als je een buitenlandse werkgever bent en je bent gevestigd in Nederland, dan kan het verstandig zijn om voor nieuwe werknemers een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen. Je krijgt dan meer zekerheid dat de werknemer in het verleden niet betrokken is geweest bij strafbare feiten en daarom is de kans groter dat deze zich ook in de toekomst goed zal gedragen.

Mag een werkgever een VOG aanvraag doen?

Een werkgever kan een VOG regelen via ons systeem. De werknemer zal dan een unieke link ontvangen en na het doorlopen van de stappen zal de aanvraag worden ingediend en verwerkt. Vervolgens controleert Dienst Justis of het afgeven van de Verklaring Omtrent Gedrag zonder bezwaren kan plaatsvinden en stuurt deze vervolgens naar het huisadres van de medewerker.

Dit gebeurt over het eigenlijk altijd binnen anderhalve week en uiterlijk na 4 weken als geen sprake is van een strafblad. Is dat wel het geval, dan volgt uiterlijk binnen 8 weken een beslissing.

VOG werkgever